Tijdens dezelfde periode het jaar voordien was er slechts sprake van een stijging met 1,04%. Hierbij dient echter opgemerkt dat in het eerste kwartaal nog een stijging van het aantal wanbetalers met 1,32% werd opgetekend.

De verbetering kwam er ondanks het feit dat de werkloosheid is opgelopen. TransUnion kan daaruit alleen maar concluderen dat de Amerikanen voorzichtiger omspringen met hun kredietkaarten.

Volgens Barclays is de piek in wanbetalingen op kredietkaarten nu vlakbij. Consumentenkrediet was één van de zorgenkinderen van de beurs en die zorg kan nu (deels) wegvallen.

Tijdens dezelfde periode het jaar voordien was er slechts sprake van een stijging met 1,04%. Hierbij dient echter opgemerkt dat in het eerste kwartaal nog een stijging van het aantal wanbetalers met 1,32% werd opgetekend. De verbetering kwam er ondanks het feit dat de werkloosheid is opgelopen. TransUnion kan daaruit alleen maar concluderen dat de Amerikanen voorzichtiger omspringen met hun kredietkaarten. Volgens Barclays is de piek in wanbetalingen op kredietkaarten nu vlakbij. Consumentenkrediet was één van de zorgenkinderen van de beurs en die zorg kan nu (deels) wegvallen.