De Amerikaanse schatkist mag alleen nieuwe obligaties uitgeven als ze van de regering toestemming krijgt om dat te doen. Maar uiteindelijk moet iemand die obligaties ook kopen. De FED geeft momenteel het voorbeeld, maar zal het inkopen van eigen obligaties stilaan afbouwen.

Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital en auteur van het boek The Real Crash: America's Coming Bankruptcy, is van mening dat de Amerikanen in snel tempo de eigen toekomst opeten. Ze leven op geleend geld, maar op een bepaald moment zal niemand bereid zijn om ze nog geld te lenen.

De Amerikaanse schatkist mag alleen nieuwe obligaties uitgeven als ze van de regering toestemming krijgt om dat te doen. Maar uiteindelijk moet iemand die obligaties ook kopen. De FED geeft momenteel het voorbeeld, maar zal het inkopen van eigen obligaties stilaan afbouwen. Peter Schiff, CEO van Euro Pacific Capital en auteur van het boek The Real Crash: America's Coming Bankruptcy, is van mening dat de Amerikanen in snel tempo de eigen toekomst opeten. Ze leven op geleend geld, maar op een bepaald moment zal niemand bereid zijn om ze nog geld te lenen.