Het zogenaamde herstel dat in de afgelopen maanden werd opgetekend is louter en alleen te danken aan de grote hoeveelheden dollars die Ben Bernanke en de FED in de economie hebben gestopt. Gevolg was ook dat de koersen op de beurs van Wall Street door het dak vallen.

De Amerikaanse zeepbeleconomie kan in een zwart gat vallen wanneer blijkt dat ze niet op eigen houtje verder kan zodra de FED-steun wordt teruggetrokken. De zeepbel van valse hoop zal volgens Durden ooit doorprikt worden, met alle gevolgen van dien.

Het zogenaamde herstel dat in de afgelopen maanden werd opgetekend is louter en alleen te danken aan de grote hoeveelheden dollars die Ben Bernanke en de FED in de economie hebben gestopt. Gevolg was ook dat de koersen op de beurs van Wall Street door het dak vallen. De Amerikaanse zeepbeleconomie kan in een zwart gat vallen wanneer blijkt dat ze niet op eigen houtje verder kan zodra de FED-steun wordt teruggetrokken. De zeepbel van valse hoop zal volgens Durden ooit doorprikt worden, met alle gevolgen van dien.