Het goede nieuws was dat China haar basisrente verlaagde, iets wat eigenlijk niemand had verwacht. Goedkoper geld in China kan goed zijn voor de wereldeconomie. Maar de eigen FED-topman Ben Bernanke vindt het nog te vroeg om iets extra's te doen voor ondersteuning van de groei in de VS zelf.

Langlopende woonkredieten op nieuw dieptepunt

De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie heeft zich weliswaar krachtig hersteld, maar op de rentemarkt blijft onzekerheid toch troef. Dat bleek onder andere uit het feit dat de woonkredieten met een looptijd van 30 jaar vandaag een nieuw dieptepunt bereikten.

Wie een lening opneemt voor een periode van 30 jaar, moet nog slechts 3,67% rente betalen. Het was al de zesde week op rij dat deze rente een nieuw dieptepunt liet optekenen. Goedkope woonkredieten moeten normaliter de Amerikaanse bouwsector extra zuurstof kunnen geven.

Sinds er vanaf het begin van de jaren 50 statistieken beschikbaar zijn, heeft de rente op woonkredieten met een looptijd van 30 jaar nog nooit zo laag gestaan. In december van vorig jaar is de rente onder het niveau van 4% gedoken, waardoor de bouwsector zich licht heeft hersteld.

Het goede nieuws was dat China haar basisrente verlaagde, iets wat eigenlijk niemand had verwacht. Goedkoper geld in China kan goed zijn voor de wereldeconomie. Maar de eigen FED-topman Ben Bernanke vindt het nog te vroeg om iets extra's te doen voor ondersteuning van de groei in de VS zelf. Langlopende woonkredieten op nieuw dieptepunt De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie heeft zich weliswaar krachtig hersteld, maar op de rentemarkt blijft onzekerheid toch troef. Dat bleek onder andere uit het feit dat de woonkredieten met een looptijd van 30 jaar vandaag een nieuw dieptepunt bereikten. Wie een lening opneemt voor een periode van 30 jaar, moet nog slechts 3,67% rente betalen. Het was al de zesde week op rij dat deze rente een nieuw dieptepunt liet optekenen. Goedkope woonkredieten moeten normaliter de Amerikaanse bouwsector extra zuurstof kunnen geven. Sinds er vanaf het begin van de jaren 50 statistieken beschikbaar zijn, heeft de rente op woonkredieten met een looptijd van 30 jaar nog nooit zo laag gestaan. In december van vorig jaar is de rente onder het niveau van 4% gedoken, waardoor de bouwsector zich licht heeft hersteld.