De verlenging van de belastingverlaging geeft de Amerikanen bovendien meer geld om te consumeren. De verwerkende industrie (de fabrieken dus) hebben in elke maand sinds het einde van de recessie anderhalf jaar geleden groei te zien gegeven.

Het verschil tegenover enkele maanden geleden is de vraag nu ook daadwerkelijk aantrekt, waardoor de groei niet alleen meer afhankelijk is van een heropbouw van de voorraden.

Algemeen wordt verwacht dat in een volgende fase nu de tewerkstelling gaat aantrekken. Op dat vlak zijn de verwachtingen niet al te hooggespannen, van een forse daling van de werkloosheid zal voorlopig geen sprake zijn.

Eric Green, chief economist bij TD Securities, is van mening dat de index van het Institute for Supply Management op maandag 3 januari een bijzonder sterk positief signaal gaf.

De bedrijven zitten op 2000 miljard dollar aan cash en wanneer dat bedrag deels geïnvesteerd wordt, kan de economische groei in een stroomversnelling raken.

De verlenging van de belastingverlaging geeft de Amerikanen bovendien meer geld om te consumeren. De verwerkende industrie (de fabrieken dus) hebben in elke maand sinds het einde van de recessie anderhalf jaar geleden groei te zien gegeven. Het verschil tegenover enkele maanden geleden is de vraag nu ook daadwerkelijk aantrekt, waardoor de groei niet alleen meer afhankelijk is van een heropbouw van de voorraden. Algemeen wordt verwacht dat in een volgende fase nu de tewerkstelling gaat aantrekken. Op dat vlak zijn de verwachtingen niet al te hooggespannen, van een forse daling van de werkloosheid zal voorlopig geen sprake zijn. Eric Green, chief economist bij TD Securities, is van mening dat de index van het Institute for Supply Management op maandag 3 januari een bijzonder sterk positief signaal gaf. De bedrijven zitten op 2000 miljard dollar aan cash en wanneer dat bedrag deels geïnvesteerd wordt, kan de economische groei in een stroomversnelling raken.