Maar de bekende econoom David Stockman is daar niet bepaald onder de indruk van. De Amerikaanse werkloosheidscijfers zijn volgens hem niet meer dan opgewarmde kost want de nieuwe banen zijn in feite geen echt nieuwe banen. Het betreft meer bepaald een deel van de banen die tijdens de voorbije crisis verloren gingen.

Ondanks het feit dat de Amerikaanse centrale bank 3500 miljard dollar extra heeft gedrukt, geld dat vervolgens in het economisch systeem werd gepompt, komen we nog steeds ongeveer 500.000 banen te kort. Er zijn dus geen redenen om te juichen, wel integendeel.

Maar de bekende econoom David Stockman is daar niet bepaald onder de indruk van. De Amerikaanse werkloosheidscijfers zijn volgens hem niet meer dan opgewarmde kost want de nieuwe banen zijn in feite geen echt nieuwe banen. Het betreft meer bepaald een deel van de banen die tijdens de voorbije crisis verloren gingen. Ondanks het feit dat de Amerikaanse centrale bank 3500 miljard dollar extra heeft gedrukt, geld dat vervolgens in het economisch systeem werd gepompt, komen we nog steeds ongeveer 500.000 banen te kort. Er zijn dus geen redenen om te juichen, wel integendeel.