De werkloosheidsgraad geeft volgens Soss namelijk geen betrouwbaar beeld meer van de situatie op de arbeidsmarkt. Die situatie is eigenlijk niet verbeterd, in het beste geval is er sprake van een stagnatie.

Soss gaat uit van het gegeven dat maar liefst drie miljoen Amerikanen het hebben opgegeven om uit te kijken naar een job. Ze zouden anderzijds er wel eentje aannemen wanneer die beschikbaar was.

Worden die drie miljoen bij de werkloze Amerikanen geteld, dan zou de werkelijke werkloosheidsgraad meer dan 10% bedragen. In januari 2008 verkeerden slechts 1 miljoen Amerikanen in bovenvermelde situatie, zodat hun aantal duidelijk is toegenomen. Uiteindelijk zijn er 7 miljoen Amerikanen werkloos dan dat er drie jaar geleden waren.

De werkloosheidsgraad geeft volgens Soss namelijk geen betrouwbaar beeld meer van de situatie op de arbeidsmarkt. Die situatie is eigenlijk niet verbeterd, in het beste geval is er sprake van een stagnatie. Soss gaat uit van het gegeven dat maar liefst drie miljoen Amerikanen het hebben opgegeven om uit te kijken naar een job. Ze zouden anderzijds er wel eentje aannemen wanneer die beschikbaar was. Worden die drie miljoen bij de werkloze Amerikanen geteld, dan zou de werkelijke werkloosheidsgraad meer dan 10% bedragen. In januari 2008 verkeerden slechts 1 miljoen Amerikanen in bovenvermelde situatie, zodat hun aantal duidelijk is toegenomen. Uiteindelijk zijn er 7 miljoen Amerikanen werkloos dan dat er drie jaar geleden waren.