Volgens de Amerikaanse centrale bank verbetert de arbeidsmarkt en misschien is dat wel zo. Maar dat jobs schaars blijven, is eveneens een feit. Ongeveer een jaar geleden had Delta Airlines 300 vacatures, waarvoor maar liefst 22.000 sollicitaties binnenliepen.

Die sollicitaties liepen binnen aan een tempo van twee per minuut. Southwest Airlines is nu aan de beurt, voor 750 vacatures liepen 10.000 sollicaties binnen. Dat is minder dan een jaar geleden, maar anderzijds bedroeg het tempo dat de sollicitaties binnenliepen ditmaal 80 per minuut.

Volgens de Amerikaanse centrale bank verbetert de arbeidsmarkt en misschien is dat wel zo. Maar dat jobs schaars blijven, is eveneens een feit. Ongeveer een jaar geleden had Delta Airlines 300 vacatures, waarvoor maar liefst 22.000 sollicitaties binnenliepen. Die sollicitaties liepen binnen aan een tempo van twee per minuut. Southwest Airlines is nu aan de beurt, voor 750 vacatures liepen 10.000 sollicaties binnen. Dat is minder dan een jaar geleden, maar anderzijds bedroeg het tempo dat de sollicitaties binnenliepen ditmaal 80 per minuut.