Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 50 boeken winsten van ongeveer een kwart procent. De euro probeert anderzijds stand te houden boven 1,30 euro.

Vrijdag was een zwakke dag voor de Amerikaanse beurzen, maar per saldo konden de belangrijkste indices over de maand mei toch een stijging laten zien.

Ook in de Verenigde Staten wordt de stijging van de rentevoeten angstvallig in de gaten gehouden, deze stijging voorspelt namelijk niet veel goeds.

Deze week staan de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor mei in focus, meevallende cijfers kunnen de druk op de rente nog verder doen toenemen.

Een sterkere jobcreatie zou namelijk de FED er toe kunnen brengen om haar stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht terug te schroeven.

Zowel de Euro Stoxx 50 als de BEL 50 boeken winsten van ongeveer een kwart procent. De euro probeert anderzijds stand te houden boven 1,30 euro. Vrijdag was een zwakke dag voor de Amerikaanse beurzen, maar per saldo konden de belangrijkste indices over de maand mei toch een stijging laten zien. Ook in de Verenigde Staten wordt de stijging van de rentevoeten angstvallig in de gaten gehouden, deze stijging voorspelt namelijk niet veel goeds. Deze week staan de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor mei in focus, meevallende cijfers kunnen de druk op de rente nog verder doen toenemen. Een sterkere jobcreatie zou namelijk de FED er toe kunnen brengen om haar stimuleringsmaatregelen sneller dan verwacht terug te schroeven.