De vanmiddag bekendgemaakte werkloosheidscijfers voor de maand februari vielen zeker niet tegen. Buiten de landbouwsector kwamen er 236.000 nieuwe banen bij, waarbij de verwachting van 175.000 nieuwe banen alleszins ruim werd overschreden. De publicatiedatum werd een week verschoven omdat vorige week vrijdag de eerste van de maand was.

Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 7,90% naar 7,70%, waar op een stabilisering op 7,90% was gerekend.

Ondanks de meevallende cijfers heeft de Amerikaanse arbeidsmarkt nog een lange weg af te leggen. De FED zal de rente voorlopig dan ook laag houden, de centrale bank zal bovendien obligaties blijven inkopen.

De vanmiddag bekendgemaakte werkloosheidscijfers voor de maand februari vielen zeker niet tegen. Buiten de landbouwsector kwamen er 236.000 nieuwe banen bij, waarbij de verwachting van 175.000 nieuwe banen alleszins ruim werd overschreden. De publicatiedatum werd een week verschoven omdat vorige week vrijdag de eerste van de maand was. Anderzijds daalde de werkloosheidsgraad van 7,90% naar 7,70%, waar op een stabilisering op 7,90% was gerekend. Ondanks de meevallende cijfers heeft de Amerikaanse arbeidsmarkt nog een lange weg af te leggen. De FED zal de rente voorlopig dan ook laag houden, de centrale bank zal bovendien obligaties blijven inkopen.