Maar Tyler Durden vindt de publicatie van die werkloosheidscijfers een lachwekkend iets, rekening gehouden met het feit dat het aantal Amerikanen dat niet (meer) deelneemt aan de arbeidsmarkt met 660.000 is gestegen. De regering Obama houdt dus de mythe levendig dat de Amerikaanse economie al vier jaar groeit, wat niet het geval is.

De officiële Amerikaanse werkloosheidscijfers vertekenen volgens Durden de waarheid compleet. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten bedraagt niet 7,60% maar 11,60%, rekening gehouden met de aangroei van het aantal arbeidskrachten. Meer zelfs: de economie is sinds 2009 totaal niet gegroeid.

Maar Tyler Durden vindt de publicatie van die werkloosheidscijfers een lachwekkend iets, rekening gehouden met het feit dat het aantal Amerikanen dat niet (meer) deelneemt aan de arbeidsmarkt met 660.000 is gestegen. De regering Obama houdt dus de mythe levendig dat de Amerikaanse economie al vier jaar groeit, wat niet het geval is. De officiële Amerikaanse werkloosheidscijfers vertekenen volgens Durden de waarheid compleet. De werkloosheidsgraad in de Verenigde Staten bedraagt niet 7,60% maar 11,60%, rekening gehouden met de aangroei van het aantal arbeidskrachten. Meer zelfs: de economie is sinds 2009 totaal niet gegroeid.