We lijken wel op het pad te zijn waarop we volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking de komende maanden meer monetaire stimuli mogen verwachten. Of je zou moeten geloven dat de inflatie ineens zou gaan beginnen te stijgen. Maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk.

Eerst komt er waarschijnlijk nog een renteverlaging. Maar dan is het conventionele arsenaal uitgeput en zal er overgegaan worden naar een minder traditioneel recept. En als we goed geluisterd hebben naar Mario Draghi wordt dat een soort quantitative easing Europese stijl.

We lijken wel op het pad te zijn waarop we volgens hoofdstrateeg Philippe Gijsels van BNP Paribas Private Banking de komende maanden meer monetaire stimuli mogen verwachten. Of je zou moeten geloven dat de inflatie ineens zou gaan beginnen te stijgen. Maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk. Eerst komt er waarschijnlijk nog een renteverlaging. Maar dan is het conventionele arsenaal uitgeput en zal er overgegaan worden naar een minder traditioneel recept. En als we goed geluisterd hebben naar Mario Draghi wordt dat een soort quantitative easing Europese stijl.