De werkloosheidsgraad bleef anderzijds stabiel op 9,70%, terwijl op een stijging tot 9,80% was gerekend. Toch is het wat de werkloosheid in de Verenigde Staten betreft te vroeg op te juichen.

Van banencreatie is namelijk nog geen sprake. In normale omstandigheden was verwacht dat dit in februari wel zou gebeuren, maar het strenge winterweer trad als spelbreker op.

Volgens het Labor Department is het echter moeilijk om vast te stellen in welke mate de sneeuwstormen en het vriesweer de arbeidsmarkt afgeremd hebben. Het banenverlies voor december en januari werd overigens met 35.000 verlaagd.

De werkloosheidsgraad bleef anderzijds stabiel op 9,70%, terwijl op een stijging tot 9,80% was gerekend. Toch is het wat de werkloosheid in de Verenigde Staten betreft te vroeg op te juichen. Van banencreatie is namelijk nog geen sprake. In normale omstandigheden was verwacht dat dit in februari wel zou gebeuren, maar het strenge winterweer trad als spelbreker op. Volgens het Labor Department is het echter moeilijk om vast te stellen in welke mate de sneeuwstormen en het vriesweer de arbeidsmarkt afgeremd hebben. Het banenverlies voor december en januari werd overigens met 35.000 verlaagd.