Verschillende Belgische en Nederlandse bedrijven publiceerden de afgelopen week hun resultaten. Ahold kwam met solide resultaten en verhoogde het dividend met 10% tot € 0,44 per aandeel.

Het netto-resultaat werd niettemin enigszins vertroebeld door afboekingen in de Verenigde Staten op een pensioenfonds en op de ontwikkeling van software.

Daarnaast kwamen er ook een paar bedrijven - Wessanen en Heijmans bijvoorbeeld - die minder goed presteerden.

De komende week kunnen we nog de resultaten verwachten van onder meer Agfa-Gevaert en de Nederlandse bedrijven ASMI, Fugro, Ballast Nedam en Imtech. Internationaal gaat de aandacht uit naar Adidas, Merck en Carrefour.

Op macro-economisch gebied is donderdag volgens ABN Amro een interessante dag omdat dan zowel de ECB als de Bank of England de maandelijkse rentevergadering heeft. De week wordt afgesloten met de Amerikaanse werkgelegenheid en werkloosheid in februari.

Verschillende Belgische en Nederlandse bedrijven publiceerden de afgelopen week hun resultaten. Ahold kwam met solide resultaten en verhoogde het dividend met 10% tot € 0,44 per aandeel. Het netto-resultaat werd niettemin enigszins vertroebeld door afboekingen in de Verenigde Staten op een pensioenfonds en op de ontwikkeling van software. Daarnaast kwamen er ook een paar bedrijven - Wessanen en Heijmans bijvoorbeeld - die minder goed presteerden. De komende week kunnen we nog de resultaten verwachten van onder meer Agfa-Gevaert en de Nederlandse bedrijven ASMI, Fugro, Ballast Nedam en Imtech. Internationaal gaat de aandacht uit naar Adidas, Merck en Carrefour. Op macro-economisch gebied is donderdag volgens ABN Amro een interessante dag omdat dan zowel de ECB als de Bank of England de maandelijkse rentevergadering heeft. De week wordt afgesloten met de Amerikaanse werkgelegenheid en werkloosheid in februari.