De werkloosheidsgraad bedroeg anderzijds 8,90%, of iets beter dan verwacht. Uiteindelijk gaven de cijfers echter geen reden tot overdreven enthousiasme, want van een krachtige opleving van de Amerikaanse arbeidsmarkt is zeker geen sprake.

Josh Feinman, chief global economist bij Deutsche Bank Advisors, sprak van een goed rapport zonder meer. Van de verwachte 'blockbuster' viel echter niets te merken.

Zodoende hielden de meeste beleggers het poeder droog. Die gaan pas in beweging komen wanneer de werkloosheidscijfers echt gaan verbeteren.

De reactie van Wall Street op de cijfers was dan ook eerder verdeeld, want de beleggers hadden al rekening gehouden met een toename van de jobcreatie. Het is daarom afwachten op andere katalysatoren.

De werkloosheidsgraad bedroeg anderzijds 8,90%, of iets beter dan verwacht. Uiteindelijk gaven de cijfers echter geen reden tot overdreven enthousiasme, want van een krachtige opleving van de Amerikaanse arbeidsmarkt is zeker geen sprake. Josh Feinman, chief global economist bij Deutsche Bank Advisors, sprak van een goed rapport zonder meer. Van de verwachte 'blockbuster' viel echter niets te merken. Zodoende hielden de meeste beleggers het poeder droog. Die gaan pas in beweging komen wanneer de werkloosheidscijfers echt gaan verbeteren. De reactie van Wall Street op de cijfers was dan ook eerder verdeeld, want de beleggers hadden al rekening gehouden met een toename van de jobcreatie. Het is daarom afwachten op andere katalysatoren.