De consensusverwachting is dat er vorige maand in de Verenigde Staten buiten de landbouwsector 205.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad anderzijds ongewijzigd zou zijn gebleven op 8,20%. Een verrassing in positieve zin wordt echter niet uitgesloten.

Sommige economen zijn echter sceptischer, zij geloven dat de economie in de VS minder sterk is dan op het eerste gezicht wordt gedacht. Dat heeft onder andere te maken met de zachte winter, waardoor sommige activiteiten vooruit werden geschoven.

Sell in may and stay away?

Bij Harris Private Bank sluit CIO Jack Ablin een tegenvaller niet uit. Mogelijk vallen de maart-cijfers nog wel mee, maar gaan de april-cijfers ontgoochelen. In dat geval kunnen we in mei een extra verkoopgolf krijgen en geldt opnieuw het adagio 'Sell in may and stay away'.

Ablin maakte de berekening over een periode van 60 jaar en kwam tot de conclusie dat een aankoop van aandelen voor een bedrag van 1000 dollar in de periode tussen mei en oktober geen goede zaak was, het pakketje aandelen gemiddeld nog maar 969 dollar waard zou zijn. De beste periode is volgens hem dus november tot en met april.

De consensusverwachting is dat er vorige maand in de Verenigde Staten buiten de landbouwsector 205.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad anderzijds ongewijzigd zou zijn gebleven op 8,20%. Een verrassing in positieve zin wordt echter niet uitgesloten. Sommige economen zijn echter sceptischer, zij geloven dat de economie in de VS minder sterk is dan op het eerste gezicht wordt gedacht. Dat heeft onder andere te maken met de zachte winter, waardoor sommige activiteiten vooruit werden geschoven. Sell in may and stay away? Bij Harris Private Bank sluit CIO Jack Ablin een tegenvaller niet uit. Mogelijk vallen de maart-cijfers nog wel mee, maar gaan de april-cijfers ontgoochelen. In dat geval kunnen we in mei een extra verkoopgolf krijgen en geldt opnieuw het adagio 'Sell in may and stay away'. Ablin maakte de berekening over een periode van 60 jaar en kwam tot de conclusie dat een aankoop van aandelen voor een bedrag van 1000 dollar in de periode tussen mei en oktober geen goede zaak was, het pakketje aandelen gemiddeld nog maar 969 dollar waard zou zijn. De beste periode is volgens hem dus november tot en met april.