Tegen de verwachtingen in vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand oktober beter dan verwacht mee. Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector 204.000 nieuwe jobs bij, wat meer dan dubbele is dan de consensusverwachting bij de analisten.

Bovendien werden de cijfers voor september en oktober samen met 60.000 naar boven aangepast. De werkloosheidsgraad steeg anderzijds van 7,20 naar 7,30%. Alles draait nu om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank aan taperen zal beginnen te denken.

Tegen de verwachtingen in vielen de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand oktober beter dan verwacht mee. Er kwamen vorige maand buiten de landbouwsector 204.000 nieuwe jobs bij, wat meer dan dubbele is dan de consensusverwachting bij de analisten. Bovendien werden de cijfers voor september en oktober samen met 60.000 naar boven aangepast. De werkloosheidsgraad steeg anderzijds van 7,20 naar 7,30%. Alles draait nu om de vraag wanneer de Amerikaanse centrale bank aan taperen zal beginnen te denken.