Verder zorgden vorige week de cijfers over de huizenmarkt voor een kleine smet op het overwegend positieve sentiment. Hierin werd de stijging van de hypotheekrente, die eind vorig jaar werd ingezet, zichtbaar.

Echter gelet op de beperkte voorraad van bestaande en nieuwe woningen, de korte gemiddelde doorlooptijd voordat een bestaande woning wordt verkocht (ca. 5,2 maanden) en de groei van de Amerikaanse bevolking, blijft er sprake van krapte en zullen de prijzen op termijn onvermijdelijk verder stijgen.

Verder zorgden vorige week de cijfers over de huizenmarkt voor een kleine smet op het overwegend positieve sentiment. Hierin werd de stijging van de hypotheekrente, die eind vorig jaar werd ingezet, zichtbaar. Echter gelet op de beperkte voorraad van bestaande en nieuwe woningen, de korte gemiddelde doorlooptijd voordat een bestaande woning wordt verkocht (ca. 5,2 maanden) en de groei van de Amerikaanse bevolking, blijft er sprake van krapte en zullen de prijzen op termijn onvermijdelijk verder stijgen.