Als dat zo is werpt het ingezette beleid van de Amerikaanse centrale bank haar vruchten af. We zouden dan de situatie kunnen krijgen dat goede cijfers zich vertalen naar een lagere koers van aandelen.

Immers als de werkgelegenheid stijgt dan zal de FED haar opkopen van obligaties kunnen verminderen wat een stijgende rente tot gevolg heeft.

Maar de reactie op de beurs kan nooit lang zijn. Immers meer werkende Amerikanen zorgen voor meer spenderende consumenten en dus uiteindelijk hogere winsten voor bedrijven.

Mochten de cijfers onverhoopt toch tegenvallen dan zullen de gevolgen voor aandelen ook kunnen meevallen.

Immers de FED zal obligaties blijven opkopen waardoor de rente daalt en de aandelen verhoudingsgewijs aantrekkelijk blijven.

Want een ding moet natuurlijk niet vergeten worden. Weliswaar staan de koersen van de indexen op absolute records maar de waardering van de aandelen heeft nog niet een hoog niveau bereikt. Verdere koerswinsten liggen derhalve in het verschiet.

Als dat zo is werpt het ingezette beleid van de Amerikaanse centrale bank haar vruchten af. We zouden dan de situatie kunnen krijgen dat goede cijfers zich vertalen naar een lagere koers van aandelen. Immers als de werkgelegenheid stijgt dan zal de FED haar opkopen van obligaties kunnen verminderen wat een stijgende rente tot gevolg heeft. Maar de reactie op de beurs kan nooit lang zijn. Immers meer werkende Amerikanen zorgen voor meer spenderende consumenten en dus uiteindelijk hogere winsten voor bedrijven. Mochten de cijfers onverhoopt toch tegenvallen dan zullen de gevolgen voor aandelen ook kunnen meevallen. Immers de FED zal obligaties blijven opkopen waardoor de rente daalt en de aandelen verhoudingsgewijs aantrekkelijk blijven. Want een ding moet natuurlijk niet vergeten worden. Weliswaar staan de koersen van de indexen op absolute records maar de waardering van de aandelen heeft nog niet een hoog niveau bereikt. Verdere koerswinsten liggen derhalve in het verschiet.