Het gegeven dat het aantal banen dat verloren ging in de maand juni hoger was dan de economen hadden voorspeld zorgde voor veel vraagtekens over de stand van de economie.

Er gingen in de afgelopen maand 467.000 banen verloren, terwijl was gerekend op 350.000. Steentjes relativeert de cijfers echter: de gepubliceerde werkloosheidscijfers zijn namelijk in hoge mate onbetrouwbaar.

Een telfout wordt vaak gemaakt dat blijkt uit de constante aanpassingen die er zijn. Volgens Barclay's Capital zijn ze net als een roulette. De cijfers over mei zaten er ook 100.000 naast maar dan aan de goede kant.

Het gegeven dat het aantal banen dat verloren ging in de maand juni hoger was dan de economen hadden voorspeld zorgde voor veel vraagtekens over de stand van de economie. Er gingen in de afgelopen maand 467.000 banen verloren, terwijl was gerekend op 350.000. Steentjes relativeert de cijfers echter: de gepubliceerde werkloosheidscijfers zijn namelijk in hoge mate onbetrouwbaar. Een telfout wordt vaak gemaakt dat blijkt uit de constante aanpassingen die er zijn. Volgens Barclay's Capital zijn ze net als een roulette. De cijfers over mei zaten er ook 100.000 naast maar dan aan de goede kant.