Het gemiddelde uurloon steeg slechts met 0,20% in juni, zodat er van druk op de arbeidsmarkten zeker geen sprake is. Juvyns merkt echter op dat de lonen meestal met vertraging reageren op een verbetering van de arbeidsmarkt, wat kan betekenen dat de lonen in de tweede helft van dit jaar wel kunnen stijgen.

Maar sommigen stellen zich echter wel vragen bij de kwaliteit van de werkloosheidscijfers. Er zou een opvallende toename zijn van het aantal tijdelijke banen, terwijl ook veel nieuwe jobs eerder laag betaald zouden zijn. FED-president Janet Yellen ziet in ieder geval nog altijd geen redenen om de rente op te trekken.

Het gemiddelde uurloon steeg slechts met 0,20% in juni, zodat er van druk op de arbeidsmarkten zeker geen sprake is. Juvyns merkt echter op dat de lonen meestal met vertraging reageren op een verbetering van de arbeidsmarkt, wat kan betekenen dat de lonen in de tweede helft van dit jaar wel kunnen stijgen. Maar sommigen stellen zich echter wel vragen bij de kwaliteit van de werkloosheidscijfers. Er zou een opvallende toename zijn van het aantal tijdelijke banen, terwijl ook veel nieuwe jobs eerder laag betaald zouden zijn. FED-president Janet Yellen ziet in ieder geval nog altijd geen redenen om de rente op te trekken.