De publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december bleek per saldo een non-event. Buiten de landbouwsector kwamen er vorige maand in totaal 155.000 nieuwe banen bij, wat slechts iets meer was dan de 150.000 waar de analisten op hadden gerekend.

Anderzijds steeg de werkloosheidsgraad tot 7,80%. Maar eigenlijk bleef die werkloosheidsgraad stabiel, want het percentage voor de maand november werd naar boven aangepast van 7,70% naar 7,80%. Volgens Ameriprise Financial zal de situatie op de arbeidsmarkt in de komende maanden verder verbeteren.

De publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers voor de maand december bleek per saldo een non-event. Buiten de landbouwsector kwamen er vorige maand in totaal 155.000 nieuwe banen bij, wat slechts iets meer was dan de 150.000 waar de analisten op hadden gerekend. Anderzijds steeg de werkloosheidsgraad tot 7,80%. Maar eigenlijk bleef die werkloosheidsgraad stabiel, want het percentage voor de maand november werd naar boven aangepast van 7,70% naar 7,80%. Volgens Ameriprise Financial zal de situatie op de arbeidsmarkt in de komende maanden verder verbeteren.