Er wordt gerekend op 90.000 nieuwe jobs, zo blijkt uit een rondvraag die door Reuters werd gedaan. Dat zou beter zijn dan de 69.000 banen die er in mei bijkwamen.

Dat aantal van 69.000 nieuwe jobs was een dieptepunt tot dusver dit jaar. De economen rekenen echter dat het effect van de zwakke winter zal zijn uitgewerkt.

Verrassing in negatieve zin valt niet uit te sluiten

De jobcreatie bereikte een piek in januari, met 275.000 nieuwe jobs. Daarna is het gestadig aan bergaf gegaan. De winter in de Verenigde Staten was dit jaar ongemeen zacht, zodat veel aanwervingen vooruit werden geschoven in de toekomst. Daarna kwam er vanzelfsprekend een groeivertraging.

Volgens Nomura kan er echter sprake zijn van een verrassing in negatieve zin, gezien de verzwakking van de macro-economische indicatoren in de afgelopen maanden. Zo'n negatieve verrassing zou een negatief effect kunnen hebben op de financiële markten.

Er wordt gerekend op 90.000 nieuwe jobs, zo blijkt uit een rondvraag die door Reuters werd gedaan. Dat zou beter zijn dan de 69.000 banen die er in mei bijkwamen. Dat aantal van 69.000 nieuwe jobs was een dieptepunt tot dusver dit jaar. De economen rekenen echter dat het effect van de zwakke winter zal zijn uitgewerkt. Verrassing in negatieve zin valt niet uit te sluiten De jobcreatie bereikte een piek in januari, met 275.000 nieuwe jobs. Daarna is het gestadig aan bergaf gegaan. De winter in de Verenigde Staten was dit jaar ongemeen zacht, zodat veel aanwervingen vooruit werden geschoven in de toekomst. Daarna kwam er vanzelfsprekend een groeivertraging. Volgens Nomura kan er echter sprake zijn van een verrassing in negatieve zin, gezien de verzwakking van de macro-economische indicatoren in de afgelopen maanden. Zo'n negatieve verrassing zou een negatief effect kunnen hebben op de financiële markten.