Volgende vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand augustus gepubliceerd, waarbij vooral de cijfers over de jobcreatie in de privé-sector belangrijk gaan worden.

Algemeen wordt verwacht dat er maar 49.000 jobs in de privé-sector zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad anderzijds zou zijn toegenomen van 9,50% naar 9,60%.

Bij die 9,60% moeten bovendien ook nog eens de Amerikanen worden gerekend die niet langer op zoek zijn naar een job. De totale werkloosheidsgraad in de VS zou daarmee kunnen oplopen tot 16,50%.

Om die werkloosheid op te lossen, zouden er op maandbasis minstens 150.000 nieuwe jobs moeten bijkomen om de natuurlijke aangroei van de bevolking te absorberen. De vraag blijft vanwaar die nieuwe jobs zullen moeten gaan komen.

Volgende vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand augustus gepubliceerd, waarbij vooral de cijfers over de jobcreatie in de privé-sector belangrijk gaan worden. Algemeen wordt verwacht dat er maar 49.000 jobs in de privé-sector zijn bijgekomen, terwijl de werkloosheidsgraad anderzijds zou zijn toegenomen van 9,50% naar 9,60%. Bij die 9,60% moeten bovendien ook nog eens de Amerikanen worden gerekend die niet langer op zoek zijn naar een job. De totale werkloosheidsgraad in de VS zou daarmee kunnen oplopen tot 16,50%. Om die werkloosheid op te lossen, zouden er op maandbasis minstens 150.000 nieuwe jobs moeten bijkomen om de natuurlijke aangroei van de bevolking te absorberen. De vraag blijft vanwaar die nieuwe jobs zullen moeten gaan komen.