Een positief gegeven is dat sommige bedrijven opnieuw beginnen aan te werven. Dat is onder meer het geval met Accenture, een bedrijf dat nog voor het einde van augustus 9000 nieuwe mensen wil aantrekken. John Campagnino ziet de vraag wereldwijd over een breed front weer aantrekken.

David Resler, hoofdeconoom van Nomura Securities International Inc. in New York, stelt dat er zonder de winteromstandigheden sprake zou zijn geweest van jobcreatie in plaats van jobverlies. De strenge winter heeft de arbeidsmarkt dus duidelijk parten gespeeld.

Een belangrijk gegeven was dat er in de interimsector in februari 48.000 jobs bijkwamen. Het was al de vijfde maand op rij dat het aandeel interimkrachten een stijging te zien gaf. Meestal gaat een stijging van de interimarbeid een toename van de vaste aanwervingen vooraf.

Christina Romer, hoofdeconoom van de Amerikaanse president Barack Obama, is van mening dat het realistisch is om in de komende maanden een groei van de tewerkstelling in de Verenigde Staten te verwachten.

Romer interpreteert het als zeer positief dat het aantal jobs in de verwerkende industrie - zeg maar de fabrieken - in februari met 1000 toenam na een stijging met 20.000 de maand voordien. Ook in dit geval moet met de winteromstandigheden worden rekening gehouden.

Toch zal het probleem van de werkloosheid niet snel worden opgelost. De economen verwachten dat de werkloosheidsgraad in de VS dit jaar gemiddeld 9,80% zal bedragen. Op het einde van dit jaar zou de werkloosheidsgraad nog 9,50% bedragen.

Er is echter echter ook nog de zogenaamde 'underemployment rate', waarbij ook rekening wordt gehouden met part-time workers die liever voltijds zouden werken. Die is gestegen van 16,50% naar 16,80%.

Een positief gegeven is dat sommige bedrijven opnieuw beginnen aan te werven. Dat is onder meer het geval met Accenture, een bedrijf dat nog voor het einde van augustus 9000 nieuwe mensen wil aantrekken. John Campagnino ziet de vraag wereldwijd over een breed front weer aantrekken. David Resler, hoofdeconoom van Nomura Securities International Inc. in New York, stelt dat er zonder de winteromstandigheden sprake zou zijn geweest van jobcreatie in plaats van jobverlies. De strenge winter heeft de arbeidsmarkt dus duidelijk parten gespeeld. Een belangrijk gegeven was dat er in de interimsector in februari 48.000 jobs bijkwamen. Het was al de vijfde maand op rij dat het aandeel interimkrachten een stijging te zien gaf. Meestal gaat een stijging van de interimarbeid een toename van de vaste aanwervingen vooraf. Christina Romer, hoofdeconoom van de Amerikaanse president Barack Obama, is van mening dat het realistisch is om in de komende maanden een groei van de tewerkstelling in de Verenigde Staten te verwachten. Romer interpreteert het als zeer positief dat het aantal jobs in de verwerkende industrie - zeg maar de fabrieken - in februari met 1000 toenam na een stijging met 20.000 de maand voordien. Ook in dit geval moet met de winteromstandigheden worden rekening gehouden. Toch zal het probleem van de werkloosheid niet snel worden opgelost. De economen verwachten dat de werkloosheidsgraad in de VS dit jaar gemiddeld 9,80% zal bedragen. Op het einde van dit jaar zou de werkloosheidsgraad nog 9,50% bedragen. Er is echter echter ook nog de zogenaamde 'underemployment rate', waarbij ook rekening wordt gehouden met part-time workers die liever voltijds zouden werken. Die is gestegen van 16,50% naar 16,80%.