Vandaag wordt het ADP-rapport bekendgemaakt, het rapport waarin verslag wordt uitgebracht over verschuivingen in de tewerkstelling in de Amerikaanse privé-sector. Dat ADP-rapport kan al een voorsmaakje gegeven met betrekking tot de werkloosheidscijfers die volgende vrijdag worden bekendgemaakt. Die werkloosheidscijfers worden vrijdag gepubliceerd ondanks het feit dat die dag vanwege Goede Vrijdag niet wordt gehandeld.

Het belang van de werkloosheidscijfers is deze maand groter dan anders, omdat de beleggers hopen een indicatie te krijgen over een mogelijke verlenging van Operatie Twist. Daarbij verkoopt de FED kortlopende obligaties en koopt ze langlopende, in de hoop zo de rente naar omlaag te krijgen.

Komt er al dan niet QE3?

Mogelijk zal FED-voorzitter Ben Bernanke ook een hint geven over een mogelijke derde ronde van monetaire verruiming, de zogenaamde quantative easing 3. Het is nog niet duidelijk of de Amerikaanse centrale bank overweegt om haar monetaire politiek verder te verruimen.

Wat de werkloosheidscijfers zelf betreft: de algemene verwachting is dat er vorige maand buiten de landbouwsector 200.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Dat cijfer zou zelfs nog wat hoger kunnen uitkomen, sommige economen hopen zelfs stiekem op een verrassend hoog cijfer.

Vandaag wordt het ADP-rapport bekendgemaakt, het rapport waarin verslag wordt uitgebracht over verschuivingen in de tewerkstelling in de Amerikaanse privé-sector. Dat ADP-rapport kan al een voorsmaakje gegeven met betrekking tot de werkloosheidscijfers die volgende vrijdag worden bekendgemaakt. Die werkloosheidscijfers worden vrijdag gepubliceerd ondanks het feit dat die dag vanwege Goede Vrijdag niet wordt gehandeld. Het belang van de werkloosheidscijfers is deze maand groter dan anders, omdat de beleggers hopen een indicatie te krijgen over een mogelijke verlenging van Operatie Twist. Daarbij verkoopt de FED kortlopende obligaties en koopt ze langlopende, in de hoop zo de rente naar omlaag te krijgen. Komt er al dan niet QE3? Mogelijk zal FED-voorzitter Ben Bernanke ook een hint geven over een mogelijke derde ronde van monetaire verruiming, de zogenaamde quantative easing 3. Het is nog niet duidelijk of de Amerikaanse centrale bank overweegt om haar monetaire politiek verder te verruimen. Wat de werkloosheidscijfers zelf betreft: de algemene verwachting is dat er vorige maand buiten de landbouwsector 200.000 nieuwe jobs zijn bijgekomen. Dat cijfer zou zelfs nog wat hoger kunnen uitkomen, sommige economen hopen zelfs stiekem op een verrassend hoog cijfer.