Alles heeft volgens de NABE te maken met de consumentenbestedingen. De consumenten gaan de schulden afbouwen en hun uitgaven daarom op een lager pitje zetten.

De Amerikaanse bedrijven zouden slechts in traag tempo nieuwe werknemers gaan aanwerven. Tot het midden van volgend jaar wordt slechts gerekend op een groei met 150.000 of minder jobs per maand.

Vanaf juni-juli kan dat aantal gaan toenemen tot ongeveer 175.000. Pas vanaf dat punt kan de werkloosheidsgraad gaan dalen, in eerste instantie van 9,60% naar 9,20%. 125.000 jobs per maand zijn alleen al nodig om gelijke tred te houden met de bevolkingsgroei.

Alles heeft volgens de NABE te maken met de consumentenbestedingen. De consumenten gaan de schulden afbouwen en hun uitgaven daarom op een lager pitje zetten. De Amerikaanse bedrijven zouden slechts in traag tempo nieuwe werknemers gaan aanwerven. Tot het midden van volgend jaar wordt slechts gerekend op een groei met 150.000 of minder jobs per maand. Vanaf juni-juli kan dat aantal gaan toenemen tot ongeveer 175.000. Pas vanaf dat punt kan de werkloosheidsgraad gaan dalen, in eerste instantie van 9,60% naar 9,20%. 125.000 jobs per maand zijn alleen al nodig om gelijke tred te houden met de bevolkingsgroei.