Alles wijst er op dat de werkloosheidsgraad maar heel traag gaat dalen. Sinds het begin van de crisis in december zijn er in de Verenigde Staten 8 miljoen jobs verloren gegaan. Het kan jaren duren alvorens die jobs opnieuw terugkomen.

Michael Feroli, chief U.S. economist bij JPMorgan Chase & Co. in New York, is van mening dat de Amerikaanse werkloosheid volgend jaar nog steeds 9,10% kan bedragen.

Een gevolg is dat de inkomsten van de Amerikanen maar traag gaan toenemen, met ook gevolgen voor de consumentenbestedingen tot gevolg.

Die bestedingen zijn over de afgelopen op jaarbasis gemiddeld met 3% gestegen, maar die groei is vorig jaar gekeerd tot een krimp met 1,20%.

Die daling was de grootste sinds 1942. Feroli merkt op dat de kapitaalkracht van de huisgezinnen gevoelig is gekrompen.

Alles wijst er op dat de werkloosheidsgraad maar heel traag gaat dalen. Sinds het begin van de crisis in december zijn er in de Verenigde Staten 8 miljoen jobs verloren gegaan. Het kan jaren duren alvorens die jobs opnieuw terugkomen. Michael Feroli, chief U.S. economist bij JPMorgan Chase & Co. in New York, is van mening dat de Amerikaanse werkloosheid volgend jaar nog steeds 9,10% kan bedragen. Een gevolg is dat de inkomsten van de Amerikanen maar traag gaan toenemen, met ook gevolgen voor de consumentenbestedingen tot gevolg. Die bestedingen zijn over de afgelopen op jaarbasis gemiddeld met 3% gestegen, maar die groei is vorig jaar gekeerd tot een krimp met 1,20%. Die daling was de grootste sinds 1942. Feroli merkt op dat de kapitaalkracht van de huisgezinnen gevoelig is gekrompen.