De onverwachte daling van de continuing jobless claims, die twee weken geleden terugvielen tot laagste niveau sinds december 2008, geeft toch hoop op verbetering. Is deze hoop terecht of niet?

Econoom David Levy, voorzitter van The Jerome Levy Forecasting Center, is van mening dat de werkloosheid in de Verenigde Staten in de komende maanden verder gaat oplopen tot in de buurt van 10%.

The New York Times Economix blog twijfelt aan het feit of de daling van het aantal jobless claims wel degelijk betekent dat werkloze Amerikanen opnieuw werk vinden, zo merkt Levy op.

Hij sluit niet uit dat de groei van de tewerkstelling al heel snel gaat stilvallen. Daardoor gaan de consumenten meer sparen, waardoor de economie opnieuw in een dip dreigt te belanden. In dat verband verwees Levy naar de tegenvallende kleinhandelsverkopen voor de maand mei.

De onverwachte daling van de continuing jobless claims, die twee weken geleden terugvielen tot laagste niveau sinds december 2008, geeft toch hoop op verbetering. Is deze hoop terecht of niet? Econoom David Levy, voorzitter van The Jerome Levy Forecasting Center, is van mening dat de werkloosheid in de Verenigde Staten in de komende maanden verder gaat oplopen tot in de buurt van 10%. The New York Times Economix blog twijfelt aan het feit of de daling van het aantal jobless claims wel degelijk betekent dat werkloze Amerikanen opnieuw werk vinden, zo merkt Levy op. Hij sluit niet uit dat de groei van de tewerkstelling al heel snel gaat stilvallen. Daardoor gaan de consumenten meer sparen, waardoor de economie opnieuw in een dip dreigt te belanden. In dat verband verwees Levy naar de tegenvallende kleinhandelsverkopen voor de maand mei.