In eenvoudige termen uitgelegd betreft het een politieke procedure die door het Congres werd aanvaard om het begrotingsdeficiet aan te pakken. Vanaf 1 maart zouden er automatisch voor een bedrag van 1200 miljard dollar aan besparingen worden doorgevoerd, onder andere op defensie.

Alleen het Congres zelf kan die maatregelen nog tegenhouden. Gebeurt dit niet, dan zal dit ongeveer 1% groei kosten aan het Amerikaans BBP. Tony Nash, managing director bij IHS Consulting, vertelde dat dan automatisch de werkloosheid in de VS opnieuw zal toenemen.

In eenvoudige termen uitgelegd betreft het een politieke procedure die door het Congres werd aanvaard om het begrotingsdeficiet aan te pakken. Vanaf 1 maart zouden er automatisch voor een bedrag van 1200 miljard dollar aan besparingen worden doorgevoerd, onder andere op defensie. Alleen het Congres zelf kan die maatregelen nog tegenhouden. Gebeurt dit niet, dan zal dit ongeveer 1% groei kosten aan het Amerikaans BBP. Tony Nash, managing director bij IHS Consulting, vertelde dat dan automatisch de werkloosheid in de VS opnieuw zal toenemen.