Het was al de zevende maand op rij dat er jobs verloren gingen. Het aantal geschrapte jobs was zelfs groter dan verwacht, want de consensus lag slechts op 198.000 verloren jobs.

Joel Prakken, voorzitter van Macroeconomic Advisers, is van mening dat de arbeidsmarkt voorzichtige signalen van herstel geeft. Toch verwacht Prakken dat de bedrijven in de komende maanden banen gaan blijven schrappen, zij het in een vertraagd tempo.

Hij verwacht dat de werkloosheidsgraad in de loop van volgend jaar de kaap van 10% gaat bereiken. Volgens Challenger, Gray & Christmas ontsloegen Amerikaanse werkgevers vorige maand meer dan 55.000 werknemers, wat 16% minder was dan in september. Het was al de derde maand op rij dat het aantal ontslagen een dalende trend te zien gaf.

Het was al de zevende maand op rij dat er jobs verloren gingen. Het aantal geschrapte jobs was zelfs groter dan verwacht, want de consensus lag slechts op 198.000 verloren jobs. Joel Prakken, voorzitter van Macroeconomic Advisers, is van mening dat de arbeidsmarkt voorzichtige signalen van herstel geeft. Toch verwacht Prakken dat de bedrijven in de komende maanden banen gaan blijven schrappen, zij het in een vertraagd tempo. Hij verwacht dat de werkloosheidsgraad in de loop van volgend jaar de kaap van 10% gaat bereiken. Volgens Challenger, Gray & Christmas ontsloegen Amerikaanse werkgevers vorige maand meer dan 55.000 werknemers, wat 16% minder was dan in september. Het was al de derde maand op rij dat het aantal ontslagen een dalende trend te zien gaf.