De index steeg in juni met 0,70% en daarmee werd de consensusverwachting duidelijk overtroffen. Bovendien werd het percentage voor mei herzien tot een stijging van de LEI met 1,30%.

De voorlopende indicatoren geven een beeld van de economische evolutie in de komende drie tot zes maanden. Het was overigens de eerste keer sinds 2004 dat de index drie maanden op rij steeg.

Minder verlies van banen, stijgende beurskoersen en een stabilisatie op de bouw- en vastgoedmarkt geven aan dat de pogingen van de overheid om de economie te stabiliseren succes kennen.

De index steeg in juni met 0,70% en daarmee werd de consensusverwachting duidelijk overtroffen. Bovendien werd het percentage voor mei herzien tot een stijging van de LEI met 1,30%. De voorlopende indicatoren geven een beeld van de economische evolutie in de komende drie tot zes maanden. Het was overigens de eerste keer sinds 2004 dat de index drie maanden op rij steeg. Minder verlies van banen, stijgende beurskoersen en een stabilisatie op de bouw- en vastgoedmarkt geven aan dat de pogingen van de overheid om de economie te stabiliseren succes kennen.