De graanvoorraden in de Verenigde Staten bevinden zich momenteel op een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar. De Amerikaanse voedingssector kondigde niet geheel onverwacht een lawine van prijsstijgingen aan.

Bij Telvent DTN is analist John Sanow van mening dat de graanprijs binnenkort nieuwe recordniveaus gaat bereiken. Daardoor gaan de Amerikanen meer moeten betalen voor hun mandje met producten in het warenhuis.

De kippenprijzen zijn als eerste gestegen, want vanwege de relatief korte levensduur zitten prijsstijgingen sneller in kippenvlees verrekend.

Daarna volgen varkens en de rest van de veestapel. Alle grote voedselbedrijven zoals Sara Lee en Kellogg hebben al prijsstijgingen aangekondigd.

De graanvoorraden in de Verenigde Staten bevinden zich momenteel op een dieptepunt voor de afgelopen 15 jaar. De Amerikaanse voedingssector kondigde niet geheel onverwacht een lawine van prijsstijgingen aan. Bij Telvent DTN is analist John Sanow van mening dat de graanprijs binnenkort nieuwe recordniveaus gaat bereiken. Daardoor gaan de Amerikanen meer moeten betalen voor hun mandje met producten in het warenhuis. De kippenprijzen zijn als eerste gestegen, want vanwege de relatief korte levensduur zitten prijsstijgingen sneller in kippenvlees verrekend. Daarna volgen varkens en de rest van de veestapel. Alle grote voedselbedrijven zoals Sara Lee en Kellogg hebben al prijsstijgingen aangekondigd.