De huidige droogte is de ergste die de VS ooit hebben meegemaakt. De federale overheid heeft al 11 staten tot rampgebieden uitgeroepen, bijna een half miljoen hectare aan landbouwgrond zijn alleen al in de staat Californië braak blijven liggen bij gebrek aan regen om de gewassen te doen groeien.

De Amerikaanse voedingsprijzen dreigen door het plafond te vliegen en dat geldt zowel voor granen, groenten en fruit als voor vee. De Amerikaanse veestapel is teruggevallen tot het niveau van 1951 en dat op een moment dat de bevolking veel groter is geworden. Wanneer de situatie niet verbetert, dreigt voedsel in de VS onbetaalbaar te worden.

De huidige droogte is de ergste die de VS ooit hebben meegemaakt. De federale overheid heeft al 11 staten tot rampgebieden uitgeroepen, bijna een half miljoen hectare aan landbouwgrond zijn alleen al in de staat Californië braak blijven liggen bij gebrek aan regen om de gewassen te doen groeien. De Amerikaanse voedingsprijzen dreigen door het plafond te vliegen en dat geldt zowel voor granen, groenten en fruit als voor vee. De Amerikaanse veestapel is teruggevallen tot het niveau van 1951 en dat op een moment dat de bevolking veel groter is geworden. Wanneer de situatie niet verbetert, dreigt voedsel in de VS onbetaalbaar te worden.