Enkele jaren geleden gold een vastgoedbelegging als een 'must', nu wordt geadviseerd om een zo groot mogelijke bocht om huizen en appartementen heen te maken.

In beide gevallen was er in zekere mate sprake van overdrijving. De Amerikaanse vastgoedsector zal vroeg of laat weer aantrekkelijk worden, zoals dat in het begin van de jaren 90 was.

De vraag is echter of dat punt al is bereikt, dan wel of dat nog een eindje in de toekomst ligt. Op fundamentele basis kan worden gezegd dat de bodem nog niet in zicht is.

De voorraden aan onverkochte huizen blijft groot, de Verenigde Staten hebben simpelweg te veel huizen gebouwd. Bovendien bevinden de huizenprijzen zich nog steeds boven hun langetermijngemiddelde. Het is met andere woorden nog te vroeg om opnieuw een huis te kopen.

Enkele jaren geleden gold een vastgoedbelegging als een 'must', nu wordt geadviseerd om een zo groot mogelijke bocht om huizen en appartementen heen te maken. In beide gevallen was er in zekere mate sprake van overdrijving. De Amerikaanse vastgoedsector zal vroeg of laat weer aantrekkelijk worden, zoals dat in het begin van de jaren 90 was. De vraag is echter of dat punt al is bereikt, dan wel of dat nog een eindje in de toekomst ligt. Op fundamentele basis kan worden gezegd dat de bodem nog niet in zicht is. De voorraden aan onverkochte huizen blijft groot, de Verenigde Staten hebben simpelweg te veel huizen gebouwd. Bovendien bevinden de huizenprijzen zich nog steeds boven hun langetermijngemiddelde. Het is met andere woorden nog te vroeg om opnieuw een huis te kopen.