Dan Fulton, president en chief executive officer van papierfabrikant Weyerhaeuser, is op lange termijn dus relatief optimistisch. Fulton staat aan het hoofd van een bedrijf dat ook een belangrijke speler in de bouwsector is.

Zijn optimisme is gebaseerd op de demografische fundamenten in de Verenigde Staten. Problemen op korte termijn zijn onder andere het overaanbod en de onzekerheid op de financiële markten wat betreft woonkredieten.

Fulton wijst bovendien op de problemen bij Fannie Mae en Freddie Mac, de twee kredietverstrekkers die grondig geherstruceerd moeten worden. Pas daarna kan de vastgoedsector in de VS zich definitief gaan herpakken.

Dan Fulton, president en chief executive officer van papierfabrikant Weyerhaeuser, is op lange termijn dus relatief optimistisch. Fulton staat aan het hoofd van een bedrijf dat ook een belangrijke speler in de bouwsector is. Zijn optimisme is gebaseerd op de demografische fundamenten in de Verenigde Staten. Problemen op korte termijn zijn onder andere het overaanbod en de onzekerheid op de financiële markten wat betreft woonkredieten. Fulton wijst bovendien op de problemen bij Fannie Mae en Freddie Mac, de twee kredietverstrekkers die grondig geherstruceerd moeten worden. Pas daarna kan de vastgoedsector in de VS zich definitief gaan herpakken.