De herneming van de huizenbouw is belangrijk als indicator voor het fundamentele genezingsproces dat de Amerikaanse ( maar niet de Europese ) economie in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt.

In de huidige fase is een verdere groeiversnelling in bouwsector van vitaal belang voor de creatie van werkgelegenheid. Hierdoor wordt immers een stabiele basis aangelegd voor toekomstige economische groei. Tot nu toe was de Amerikaanse groei veel te afhankelijk van de massieve monetaire impulsen van de overheid, die hoe dan ook begrensd zijn in de tijd.

Binnen de deelcomponenten van de ISM-indicator valt trouwens op dat precies de werkgelegenheidsindicator duidt op verdere groei tegen een versnellend tempo, terwijl de prijsdruk afneemt en er vandaar (nog steeds) geen direct gevaar is voor de toekomstige ontwikkeling van inflatie.

De herneming van de huizenbouw is belangrijk als indicator voor het fundamentele genezingsproces dat de Amerikaanse ( maar niet de Europese ) economie in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. In de huidige fase is een verdere groeiversnelling in bouwsector van vitaal belang voor de creatie van werkgelegenheid. Hierdoor wordt immers een stabiele basis aangelegd voor toekomstige economische groei. Tot nu toe was de Amerikaanse groei veel te afhankelijk van de massieve monetaire impulsen van de overheid, die hoe dan ook begrensd zijn in de tijd. Binnen de deelcomponenten van de ISM-indicator valt trouwens op dat precies de werkgelegenheidsindicator duidt op verdere groei tegen een versnellend tempo, terwijl de prijsdruk afneemt en er vandaar (nog steeds) geen direct gevaar is voor de toekomstige ontwikkeling van inflatie.