Dat blijkt uit de evolutie van de S&P/Case Shiller Home Price Index, die in het afgelopen jaar met 12,80% is gestegen. Wil zit zeggen dat de Verenigde Staten op een nieuwe vastgoedcrisis afstevenen? Volgens Nobelprijswinnaar Shiller is dat niet het geval.

Op nationaal niveau zijn de prijzen voor woningen en appartementen nog altijd redelijk, over zeepbellen maakt hij zich niet te veel zorgen. Op lange termijn mogen beleggers in vastgoed zich aan prijsstijgingen van gemiddeld 4% per jaar verwachten en dat is een mooi gemiddelde.

Dat blijkt uit de evolutie van de S&P/Case Shiller Home Price Index, die in het afgelopen jaar met 12,80% is gestegen. Wil zit zeggen dat de Verenigde Staten op een nieuwe vastgoedcrisis afstevenen? Volgens Nobelprijswinnaar Shiller is dat niet het geval. Op nationaal niveau zijn de prijzen voor woningen en appartementen nog altijd redelijk, over zeepbellen maakt hij zich niet te veel zorgen. Op lange termijn mogen beleggers in vastgoed zich aan prijsstijgingen van gemiddeld 4% per jaar verwachten en dat is een mooi gemiddelde.