De Standard & Poor's/Case-Shiller home price index, de index die de prijsevolutie in de 20 belangrijkste Amerikaanse steden registreert, steeg in augustus met 1% ten opzichte van juli.

Daarmee bevindt de index zich nog steeds 11,40% onder het niveau van augustus, maar het tempo van de prijsdalingen is duidelijk aan het vertragen. Vanaf de in mei 2006 opgetekende piek zijn de huizenprijzen met bijna 30% gedaald.

Sinds juni zijn de vastgoedprijzen in 15 grote Amerikaanse steden al met bijna 30% gestegen. De oplopende werkloosheid en de toename van het aantal gedwongen verkopen (foreclosures) roepen echter op tot voorzichtigheid. Van een definitief herstel is zeker nog geen sprake.

De Standard & Poor's/Case-Shiller home price index, de index die de prijsevolutie in de 20 belangrijkste Amerikaanse steden registreert, steeg in augustus met 1% ten opzichte van juli. Daarmee bevindt de index zich nog steeds 11,40% onder het niveau van augustus, maar het tempo van de prijsdalingen is duidelijk aan het vertragen. Vanaf de in mei 2006 opgetekende piek zijn de huizenprijzen met bijna 30% gedaald. Sinds juni zijn de vastgoedprijzen in 15 grote Amerikaanse steden al met bijna 30% gestegen. De oplopende werkloosheid en de toename van het aantal gedwongen verkopen (foreclosures) roepen echter op tot voorzichtigheid. Van een definitief herstel is zeker nog geen sprake.