Die pending home sales zijn vorige maand met 30% gedaald ten opzichte van mei, op jaarbasis is er sprake van een daling met 16%.

Ook de verkopen van nieuwe huizen vielen tegen, onder andere als gevolg van het aflopen van een belastingkrediet voor kopers van nieuwe woningen.

De vraag is uiteraard hoe diep de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten nog kunnen dalen. Richard Suttmeier van ValuEngine.com verwacht dat de bodem wat de prijzen betreft zo'n 50% onder de huidige niveaus kan liggen.

Hij verwijst met name naar de hoge werkloosheid en naar het feit dat veel kleinere lokale banken in de problemen zijn geraakt. Door de problemen bij de banken wordt het moeilijker om aan leningen te raken.

Op basis van de S&P/Case-Shiller verwacht Suttmeier dat de vastgoedprijzen nog de helft van hun waarde kunnen verliezen. Dat betekent dat ze kunnen terugvallen naar de niveaus van 1999-2000.

Die pending home sales zijn vorige maand met 30% gedaald ten opzichte van mei, op jaarbasis is er sprake van een daling met 16%. Ook de verkopen van nieuwe huizen vielen tegen, onder andere als gevolg van het aflopen van een belastingkrediet voor kopers van nieuwe woningen. De vraag is uiteraard hoe diep de vastgoedprijzen in de Verenigde Staten nog kunnen dalen. Richard Suttmeier van ValuEngine.com verwacht dat de bodem wat de prijzen betreft zo'n 50% onder de huidige niveaus kan liggen. Hij verwijst met name naar de hoge werkloosheid en naar het feit dat veel kleinere lokale banken in de problemen zijn geraakt. Door de problemen bij de banken wordt het moeilijker om aan leningen te raken. Op basis van de S&P/Case-Shiller verwacht Suttmeier dat de vastgoedprijzen nog de helft van hun waarde kunnen verliezen. Dat betekent dat ze kunnen terugvallen naar de niveaus van 1999-2000.