Patrick Newport van IHS Global Insight moest toegeven dat prijzen slechter evolueerden dan algemeen was verwacht. Hij verwacht dat de correctie nog aan snelheid kan winnen.

Vanaf de lente leek de situatie op de vastgoedmarkt te verbeteren, maar die verbetering is inmiddels al opnieuw stilgevallen. Juli was een slechte maand, maar bovendien werd het juni-cijfer naar beneden aangepast.

Toch gelooft Newport dat de markt nu naar beneden aan het overdrijven is, zoals voordien naar boven werd overdreven. De meeste woningen lijken correct te zijn gewaardeerd, maar de prijzen dalen nog steeds als gevolg van een zwakke vraag en van het grote aantal foreclosures.

Patrick Newport van IHS Global Insight moest toegeven dat prijzen slechter evolueerden dan algemeen was verwacht. Hij verwacht dat de correctie nog aan snelheid kan winnen. Vanaf de lente leek de situatie op de vastgoedmarkt te verbeteren, maar die verbetering is inmiddels al opnieuw stilgevallen. Juli was een slechte maand, maar bovendien werd het juni-cijfer naar beneden aangepast. Toch gelooft Newport dat de markt nu naar beneden aan het overdrijven is, zoals voordien naar boven werd overdreven. De meeste woningen lijken correct te zijn gewaardeerd, maar de prijzen dalen nog steeds als gevolg van een zwakke vraag en van het grote aantal foreclosures.