Het aflopen van de steunmaatregelen heeft er toe bijgedragen dat de vastgoedmarkt opnieuw door de vloer is uitgezakt. De nieuwe crisis kan niet worden opgelost met nieuwe maatregelen, de markt zal moeten uitzieken.

Dean Baker co-director van het Center for Economic and Policy Research, is van mening dat het fiscaal voordeel geld verstrekte aan mensen die toch al van plan waren om een huis te kopen.

Volgens Baker zullen de maatregelen de markt niet ondersteunen. De Amerikaanse vastgoedmarkt is een zeepbel waar de lucht uit zal moeten verdwijnen en dat kan nog wel een tijdje duren.

Onder andere de foreclosures blijven een probleem, één op zeven huizenbezitters is achter met zijn afbetalingen. Baker reikt wel een mogelijke oplossing aan: de banken kunnen de eigenaars die achter zijn met de betalingen hun huis gedurende vijf jaar laten huren. Tijd brengt in dit geval namelijk misschien raad.

Het aflopen van de steunmaatregelen heeft er toe bijgedragen dat de vastgoedmarkt opnieuw door de vloer is uitgezakt. De nieuwe crisis kan niet worden opgelost met nieuwe maatregelen, de markt zal moeten uitzieken. Dean Baker co-director van het Center for Economic and Policy Research, is van mening dat het fiscaal voordeel geld verstrekte aan mensen die toch al van plan waren om een huis te kopen. Volgens Baker zullen de maatregelen de markt niet ondersteunen. De Amerikaanse vastgoedmarkt is een zeepbel waar de lucht uit zal moeten verdwijnen en dat kan nog wel een tijdje duren. Onder andere de foreclosures blijven een probleem, één op zeven huizenbezitters is achter met zijn afbetalingen. Baker reikt wel een mogelijke oplossing aan: de banken kunnen de eigenaars die achter zijn met de betalingen hun huis gedurende vijf jaar laten huren. Tijd brengt in dit geval namelijk misschien raad.