Er was sprake van een stijging op jaarbasis met 6,20% tot 430.000 verkochte huizen en dit was het hoogste aantal sinds september van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis daalde echter met 0,50%.

Anderzijds bereikte het aantal niet-verkochte huizen een nieuwe piek voor de afgelopen 40 jaar. De verkopen werden positief beïnvloed door het belastingkrediet dat de overheid verstrekt voor Amerikanen die een eerste woning kopen.

Toch kan de vastgoedmarkt in de komende maanden onder druk blijven staan, want vanwege de oplopende werkloosheid is de koopkracht van de Amerikanen sterk verminderd.

Er was sprake van een stijging op jaarbasis met 6,20% tot 430.000 verkochte huizen en dit was het hoogste aantal sinds september van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs voor een huis daalde echter met 0,50%. Anderzijds bereikte het aantal niet-verkochte huizen een nieuwe piek voor de afgelopen 40 jaar. De verkopen werden positief beïnvloed door het belastingkrediet dat de overheid verstrekt voor Amerikanen die een eerste woning kopen. Toch kan de vastgoedmarkt in de komende maanden onder druk blijven staan, want vanwege de oplopende werkloosheid is de koopkracht van de Amerikanen sterk verminderd.