De daling van de woningprijzen was bovendien groter dan verwacht. Er was sprake van een daling met 0,20%, waar de analisten slechts gerekend hadden op een terugval met 0,10%. Op jaarbasis daalden de vastgoedprijzen met 5,30%.

De daling van de huizenprijzen met 5,30% in vergelijking met het jaar voordien was niettemin de kleinste daling op jaarbasis sinds eind 2008.

Ten opzichte van de maand november is de S&P/Case-Shiller home-price index met 0,20% gedaald. Het is nu al 10 maanden op rij dat het tempo van de woningprijzen daalt.

Dat wil echter nog niet zeggen dat de VS-vastgoedmarkt kan herstellen. Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, wijst er op dat de 20-city index nog steeds 29% onder de piek van juli 2006 noteert.

Greenhaus wijst er bovendien op dat het uur van de waarheid aanbreekt wanneer de fiscale maatregelen voor de eerste aankoop van een huis of voor een verhuizing ingetrokken worden. Dat gebeurt in april en de vraag is wat er daarna op de vastgoedmarkt gaat gebeuren.

De daling van de woningprijzen was bovendien groter dan verwacht. Er was sprake van een daling met 0,20%, waar de analisten slechts gerekend hadden op een terugval met 0,10%. Op jaarbasis daalden de vastgoedprijzen met 5,30%. De daling van de huizenprijzen met 5,30% in vergelijking met het jaar voordien was niettemin de kleinste daling op jaarbasis sinds eind 2008. Ten opzichte van de maand november is de S&P/Case-Shiller home-price index met 0,20% gedaald. Het is nu al 10 maanden op rij dat het tempo van de woningprijzen daalt. Dat wil echter nog niet zeggen dat de VS-vastgoedmarkt kan herstellen. Dan Greenhaus, hoofd economische strategie bij Miller Tabak, wijst er op dat de 20-city index nog steeds 29% onder de piek van juli 2006 noteert. Greenhaus wijst er bovendien op dat het uur van de waarheid aanbreekt wanneer de fiscale maatregelen voor de eerste aankoop van een huis of voor een verhuizing ingetrokken worden. Dat gebeurt in april en de vraag is wat er daarna op de vastgoedmarkt gaat gebeuren.