In verschillende regio's gaan de prijzen in de komende 12 maanden blijven dalen, onder andere door het groot aantal woningen dat vanwege foreclosures op de markt komt.

Steden die al zwaar getroffen werden - Las Vegas, Phoenix en Miami bijvoorbeeld, dreigen het zwaarst te worden getroffen. Maar ook minder getroffen steden zoals New York, Los Angeles en Washington, D.C. kunnen klappen krijgen.

Uit een onderzoek over de Amerikaanse vastgoedmarkt uitgevoerd door MacroMarkets LLC blijkt dat het sentiment op de markt ten opzichte van mei opnieuw is verslechterd. Toen werd nog van een stabilisatie uitgegaan.

Het aantal huizen dat te koop wordt aangeboden - al dan niet als gevolg van foreclosures - is echter zo hoog dan dat het niet anders kan dan dat de prijzen onder druk zullen blijven staan.

De bodem voor de Amerikaanse vastgoedmarkt is mogelijk nog een jaar verwijderd, waarbij de Standard & Poor's Case-Shiller index of 20 big U.S. cities (die de prijzen in 20 grote steden uitdrukt) nog met bijna 2% op jaarbasis kan dalen.

In verschillende regio's gaan de prijzen in de komende 12 maanden blijven dalen, onder andere door het groot aantal woningen dat vanwege foreclosures op de markt komt. Steden die al zwaar getroffen werden - Las Vegas, Phoenix en Miami bijvoorbeeld, dreigen het zwaarst te worden getroffen. Maar ook minder getroffen steden zoals New York, Los Angeles en Washington, D.C. kunnen klappen krijgen. Uit een onderzoek over de Amerikaanse vastgoedmarkt uitgevoerd door MacroMarkets LLC blijkt dat het sentiment op de markt ten opzichte van mei opnieuw is verslechterd. Toen werd nog van een stabilisatie uitgegaan. Het aantal huizen dat te koop wordt aangeboden - al dan niet als gevolg van foreclosures - is echter zo hoog dan dat het niet anders kan dan dat de prijzen onder druk zullen blijven staan. De bodem voor de Amerikaanse vastgoedmarkt is mogelijk nog een jaar verwijderd, waarbij de Standard & Poor's Case-Shiller index of 20 big U.S. cities (die de prijzen in 20 grote steden uitdrukt) nog met bijna 2% op jaarbasis kan dalen.