Sinds 2006 zijn de prijzen al met 26% gedaald, maar Moody's Analytics verwacht dat de vastgoedprijzen in de komende maanden onder druk zullen blijven staan. Van bodemvorming kan volgens Moody's Analytics voorlopig geen sprake zijn.

Er is namelijk het probleem van de 'schaduwvoorraden', de voorraden aan woningen die via foreclosures met vertraging naar de markt komen. Aan het rapport van Moody's Analytics werd ook meegewerkt door Fannie Mae, Morgan Stanley en Barclays Plc.

Oliver Chang, U.S. housing strategist bij Morgan Stanley in San Francisco, is van mening dat het plaatje duidelijk is: er is meer aanbod dan vraag op de markt, zodat de prijzen verder kunnen dalen. Zodra de bodem is bereikt kan het nog drie tot vier jaren duren alvorens de prijzen zachtjes - met 1 à 2% per jaar - gaan stijgen.

Sinds 2006 zijn de prijzen al met 26% gedaald, maar Moody's Analytics verwacht dat de vastgoedprijzen in de komende maanden onder druk zullen blijven staan. Van bodemvorming kan volgens Moody's Analytics voorlopig geen sprake zijn. Er is namelijk het probleem van de 'schaduwvoorraden', de voorraden aan woningen die via foreclosures met vertraging naar de markt komen. Aan het rapport van Moody's Analytics werd ook meegewerkt door Fannie Mae, Morgan Stanley en Barclays Plc. Oliver Chang, U.S. housing strategist bij Morgan Stanley in San Francisco, is van mening dat het plaatje duidelijk is: er is meer aanbod dan vraag op de markt, zodat de prijzen verder kunnen dalen. Zodra de bodem is bereikt kan het nog drie tot vier jaren duren alvorens de prijzen zachtjes - met 1 à 2% per jaar - gaan stijgen.