In de afgelopen weken waren er verschillende positieve signalen die lieten verhopen dat de Amerikaanse vastgoedmarkt het ergste achter de rug heeft. De prijzen voor woningen trekken opnieuw aan, maar toch maakt ook in dit geval één zwaluw nog geen lente.

Over de afgelopen zes jaar hebben de huizenprijzen per saldo eigenlijk zijwaarts bewogen. Het was geleden van het begin van de jaren 90 dat een dergelijke evolutie nog had plaatsgevonden. Uiteindelijk vond deflatie dus ook haar weg in de richting van de vastgoedmarkt.

Ondanks de recente opleving van de prijzen is er nog steeds ruimte voor een prijsdaling, waarbij niet over het hoofd mag worden gezien dat er nog steeds een enorme voorraad aan huizen boven de Amerikaanse vastgoedmarkt is blijven hangen. Die voorraad moet eerst worden weggewerkt alvorens de prijzen definitief kunnen stijgen.

In de afgelopen weken waren er verschillende positieve signalen die lieten verhopen dat de Amerikaanse vastgoedmarkt het ergste achter de rug heeft. De prijzen voor woningen trekken opnieuw aan, maar toch maakt ook in dit geval één zwaluw nog geen lente. Over de afgelopen zes jaar hebben de huizenprijzen per saldo eigenlijk zijwaarts bewogen. Het was geleden van het begin van de jaren 90 dat een dergelijke evolutie nog had plaatsgevonden. Uiteindelijk vond deflatie dus ook haar weg in de richting van de vastgoedmarkt. Ondanks de recente opleving van de prijzen is er nog steeds ruimte voor een prijsdaling, waarbij niet over het hoofd mag worden gezien dat er nog steeds een enorme voorraad aan huizen boven de Amerikaanse vastgoedmarkt is blijven hangen. Die voorraad moet eerst worden weggewerkt alvorens de prijzen definitief kunnen stijgen.