Morgen worden de cijfers betreffende de bouw van nieuwe huizen bekendgemaakt. Uit een rondvraag bij 61 economen door Bloomberg blijkt dat er wordt gerekend op een daling op jaarbasis van het aantal huizen in opbouw met 2,20%.

Later deze week maakt de National Association ook de cijfers in verband met de verkoop van bestaande huizen bekend. Die zullen vermoedelijk voor de tweede maand op rij zijn gedaald.

Ook de index of leading indicators staat voor deze week op de agenda, de verwachting is dat deze index voor de eerste keer in meer dan een jaar zal zijn gedaald.

Julia Coronado, senior econoom bij BNP Paribas in New York, is van mening dat de Amerikaanse economie voor een moeilijke periode staat, onder andere omdat de vastgoedmarkt niet wil herstellen.

Bouwbedrijf KB Home maakte onlangs een groter dan verwacht verlies bekend. Bovendien waren de bestellingen tijdens het tweede kwartaal gedaald. Topman Jeffrey Mezger gaf aan dat het momenteel bijzonder moeilijk is om de situatie op de markt juist in te schatten.

Morgen worden de cijfers betreffende de bouw van nieuwe huizen bekendgemaakt. Uit een rondvraag bij 61 economen door Bloomberg blijkt dat er wordt gerekend op een daling op jaarbasis van het aantal huizen in opbouw met 2,20%. Later deze week maakt de National Association ook de cijfers in verband met de verkoop van bestaande huizen bekend. Die zullen vermoedelijk voor de tweede maand op rij zijn gedaald. Ook de index of leading indicators staat voor deze week op de agenda, de verwachting is dat deze index voor de eerste keer in meer dan een jaar zal zijn gedaald. Julia Coronado, senior econoom bij BNP Paribas in New York, is van mening dat de Amerikaanse economie voor een moeilijke periode staat, onder andere omdat de vastgoedmarkt niet wil herstellen. Bouwbedrijf KB Home maakte onlangs een groter dan verwacht verlies bekend. Bovendien waren de bestellingen tijdens het tweede kwartaal gedaald. Topman Jeffrey Mezger gaf aan dat het momenteel bijzonder moeilijk is om de situatie op de markt juist in te schatten.