En als die in het slop raakt dan zal de werkloosheid weer kunnen oplopen.

In dat kader past overigens ook het gerucht van enkele weken geleden. Namelijk dat de FED eraan dacht om pas bij een werkloosheidspercentage van 6,5% te gaan taperen.

Een goed idee omdat dit het risico van een stop and go beleid vermindert. Naast het renteargument is er nog een waardoor de FED het even voorzichtig aan doet.

Per 1 oktober begint het nieuwe fiscale jaar. Tussen de Democraten en de Republikeinen is er echter nog geen overeenstemming over de begroting of over het verhogen van het schuldenplafond.

Als die overeenstemming er niet komt dan dreigt weer onrust in de vorm dat overheidsinstellingen gesloten worden. En ook een dergelijke situatie kan ervoor zorgen dat de werkloosheid verder oploopt.

En als die in het slop raakt dan zal de werkloosheid weer kunnen oplopen. In dat kader past overigens ook het gerucht van enkele weken geleden. Namelijk dat de FED eraan dacht om pas bij een werkloosheidspercentage van 6,5% te gaan taperen. Een goed idee omdat dit het risico van een stop and go beleid vermindert. Naast het renteargument is er nog een waardoor de FED het even voorzichtig aan doet. Per 1 oktober begint het nieuwe fiscale jaar. Tussen de Democraten en de Republikeinen is er echter nog geen overeenstemming over de begroting of over het verhogen van het schuldenplafond. Als die overeenstemming er niet komt dan dreigt weer onrust in de vorm dat overheidsinstellingen gesloten worden. En ook een dergelijke situatie kan ervoor zorgen dat de werkloosheid verder oploopt.