De daling met 0,40% was conform de verwachtingen. Robert Shiller, aan Yale University een bekende professor economie, is van mening dat de vastgoedprijzen nog verder kunnen dalen.

Tijdens het vierde kwartaal daalden de vastgoedprijzen met 3,90% in vergelijking met het derde kwartaal. Tegenover het vierde kwartaal van vorig jaar was er sprake van een daling met 4,10%.

David Blitzer, managing director bij Standard & Poor's, is van mening dat de prijsdaling op de eerste plaats te maken heeft met het uitdoven van de steunmaatregelen. Blitzer is echter van mening dat de vastgoedmarkt stilaan aan het uitbodemen is.

De daling met 0,40% was conform de verwachtingen. Robert Shiller, aan Yale University een bekende professor economie, is van mening dat de vastgoedprijzen nog verder kunnen dalen. Tijdens het vierde kwartaal daalden de vastgoedprijzen met 3,90% in vergelijking met het derde kwartaal. Tegenover het vierde kwartaal van vorig jaar was er sprake van een daling met 4,10%. David Blitzer, managing director bij Standard & Poor's, is van mening dat de prijsdaling op de eerste plaats te maken heeft met het uitdoven van de steunmaatregelen. Blitzer is echter van mening dat de vastgoedmarkt stilaan aan het uitbodemen is.